Ylivieskan Tennisseura virkeä kolmekymppinen

Ylivieskan Tennisseura täyttää pyöreitä tänä vuonna. 30 - vuotta täyttävä Ylivieskan Tennisseura perustettiin  siis v. 1990. Tieto ei kerro, miten ja kuinka paljon lajia on harrastettu täällä ennen järjestäytynyttä toimintaa.  V. 1976 perustettiin Yliviekan Kuulan tennisjaosto. Sen puuha - ja voimamies oli Erkki Savusalo. Kuulan tennisjaosto järjesti kurssi - ja valmennustoimintaa.  Sieltä nousikin B - luokkaan ensimmäisenä ylivieskalaisena Matti Kantanen. 1980 - luvulla Jukka ja Markku Savusalo voittivat useita piirinmestaruuksia sisä - ja ulkokentillä. Menestystä tuli myös  muissa kovissa kotimaisissa turnauksissa. Jukka edusti myös myöhemmin Ylivieskan Tennisseuraa. Kai Ojala saavutti  nuorten sarjoissa hyviä sijoituksia. Myöhemmin hän nousi A.-luokkaan YlTe: n riveissä. Kuula pelasi korkeimmillaan sarjatennistä II -divisioonassa.. Käenpesän Tennisklubi perustettiin 1980 - luvulla.. Puuhamiehinä olivat Hans Kauppila ja Asko Männistö. Klubi järjesti kilpailuja Hotelli Käenpesän vieressä olleella massakentällä.. Tennisbuumi nousi 1980 - luvun lopulla ja yksityinen tennishalli nousi uimahallin viereen.. Mm. edellämainitut olivat aktiivisia hallin saamisessa Ylivieskaan. Myöhemmin tennishalli päätyi kaupungin omistukseen. Tennisjaoston toiminta päättyi v. 1990, ja Tennisseura perustettiin sen toiminnan jatkajaksi.  1990 - luvun alussa kolme massakenttää rakennettiin urheilukentän viereen. 1980- luvulla oli saatu. jo yksi massakenttä Suvannolle,

Missä kaikkialla Ylivieskassa on tennistä harrastettu. Suvannon alueella oli 3 asvalttikenttää. Ne olivat ahkerassa käytössä 1980 - luvulla.  Massakenttiä on ollut ainakin 6 : Suvannon massakenttä, Käenpesän kenttä, Urheilupuiston 3 kenttää sekä VR : n kenttä. Sisällä tennistä on tahkottu ainakin Ylivieskan yläasteen salissa, Uimahallin salissa, Ylivieskan jäähallissa sekä tietysti tennishallissa. Kaveri muisteli, että Visalan salissakin on tennistä pelattu. Innostusta on aina ollut ja Ylivieskan Tennisseura on omalla toiminnallaan pyrkinyt vastaamaan siihen. On ollut kurssitoimintaa. Juniorivalmennus on pyörinyt vuosittain.. Kilpailuja on järjestetty satoja, ja seuran jäsenet ovat aktiivisesti osallistuneet erilaisiin kilpailuihin.. A- luokkaan YlTe : n riveistä ovat nousseet Markku Savusalo, Kai Ojala, Timo Vanhatalo, Kai Nurkkala ja Olli Helminen. Sarjatennistä on pelattu sekä ulko - että sisäkentillä. Korkeimmillaan Ylivieskan Tennisseura on ollut II-divisioonassa. Seuran puheenjohtajina ovat olleet Marja Similä (nyk. Haulos), Heikki Vainiotalo ja Antti Helminen. Piristystä ja lisävirtaa  Tennisseuran toimintaan on tuonut sulkapallo, joka tuli miukaan seuraan toimintaan 5 vuotta sitten. Juhlavuonna pyrimme järjestämään erilaisia tapahtumia. Ylivieskan Tennisseuran 30 - vuotisjuhlakilpailut ovat 17. - 19. 7. 2020. Iltajuhla on näillä näkymin 18.7. lauantai-iltana  hotelli Käenpesässä.

Ylivieskan Tennisseura piti kolmet kansalliset tenniskilpailut viime vuonna. Sarjatennistä pelattiin sekä ulko. että sisäkentillä. Kesällä Haastetennis jatkui vilkkaana. Kesällä tahkottiin myös tenniksen kaksinpeli - ja nelinpeliturnaus. YlTe:n sulkapallojaosto järjesti yhdet kansalliset kilpailut. YlTe:n sulkapallopelaajat ovat aktiivisesti osallistuneet eri seurojen järjestämiin kilpailuihin. Ylivieskan Tennisseura oli aktiivisesti mukana Liikkuva Koulu-hankkeen ja Mailapeliliiton mailapelikiertueella Ylivieskassa. Nuorten tennisvalmennus alkoi marraskuussa 2019 jatkuen huhtikuun 2020 loppuun. Ryhmiä on kolme. Yhteensä treeneissä käy 12 tulevaisuudenlupausta. Valmentajana toimii Pauli Puurula. Pauli piti myös aikuisille tenniskurssin.. Sulkapallossa naperosulis on pyörinyt aktiivisesti sunnuntaisin Liikuntakeskuksen salissa.

Firmaliiga nelinpeliturnaus otellaan sunnuntaina 5.4. Kansalliset Huhtihulinat mitellään  25. - 26.4.. Haastennis jatkuu. Ylivieskan Tennisseuran 30-vuotisjuhlakilpailut ovat 18. - 20.7..  Lisäksi kesän aikana voidaan järjestää seuran sisäisiä tenniskisoja.. Kansallinen December cup taituroidaan joulukuun puolivälissä.. YlTe osallistuu ulko- ja sisäsarjatennikseen. Järjestetään valmennus- ja kurssitoimintaa.. Sulkapallosssa pidetään yhdet kansalliset kilpailut. Lisäksi on omia seuran sisäisiä kisoja ja kesäkutsuturnaus. Sulisjunnutoimintaa pyritään laajentamaan.

Urheilupuiston kentällä 1 sekä Suvannon kentällä voivat tennisseuran jäsenet pelata ilmaiseksi. Varaukset tehdään omilla sivuillamme kohdasta "Kentät ". Varaustunnukset YlTe:n jäsen saa Heikki Vainiotalolta. Näiden kenttien avaimet saat Antti Helmiseltä tai Heikki Vainiotalolta. Avaimen teettämismaksu on 9 €. Muistathan harjata ja kastella kentän käytön jälkeen! Kentät 2 ja 3 varataan Rose Grilliltä ja Salaattibaarista (ent. Stoppi-Grilli) puh 08 - 420 042. Hinta 12 €/tunti/kenttä. Sisäkenttiä voi kysyä Liikuntakeskuksesta, puh 044 - 4294 471 tai 044 - 4294 472. Sulkapallovuorot tulevat olemaan pääsääntöisesti Liikuntakeskuksessa, Jäsenmaksu oikeuttaa sulkapalloilijat ilmaiseen tenniksen pelaamiseen kesällä. Samoin tenniksen jäsenmaksun maksaneet voivat käydä seuran sulkapallovuoroilla.

Jäsenmaksut ovat v. 2020 15 € alle 16-v, 16-v - alle 18-v,  30 €, 50 € aikuiset ja perheet 75 €. Tennisseuran tilinumero on OP FI89 5534 0520 1205 06. Ole hyvä ja maksa jäsenmaksusi 31.3. mennessä. Liitä maksuusi myös yhteystietosi. Jäsenenä  ilmaisen pelimahdollisuuden kesällä. Ennen jäsenille lähetetty Tennislehti on nyt kaikkien nähtävillä netissä. Lisäksi saat seuraavat alennukset Pyöräpiste Vaarapurolta: tennikseen liittyvät tarvikkeet -20 %, muut urheiluvälineet -15 % ja polkupyörät -10 %. Alennukset eivät koske tarjous- eivätkä alennustuotteita. Sulkapalloilijoille jäsenmaksut ovat samat. Maksaessasi jäsenmaksua kirjoita viestikenttään sulkapallo sekä yhteystietosi.

Laitetaan jalat liikkeelle kentillä !

YLIVIESKAN TENNISSEURA RY www.ylte.net

YlTe pj. Antti H. 040-596 5314, siht. Heikki V. 040-589 2539, rah.hoit. Kyösti R.  040-543 1915, Tero Pökkylä, sulkapallo, 050-3796461