Älä unohda verryttelyä  ja venyttelyä

Ylivieskan Tennisseurassa läheskään kaikki eivät ole mitään nuoria enää. Monesti verryttely ja venýttely jäävät minimiin. Ruvetaan aika herkästi heti pelaamaan. Jarkko Nieminen antaa vinkkejä verryttelyyn ja venyttelyyn.

Verryttely, venyttely ja fysioterapia ovat välttämättömiä vammojen ennaltaehkäisyssä ja liikkuvuuden parantamisessa. Lihaksien on venyttelyssä oltava lämpimät, siksi verryttelyä ei saa unohtaa. Ihan heti rasittavan suorituksen jälkeen ei ole hyvä venytellä, kannattaa pitää pieni tauko ja pitää lihakset lämpiminä. Verryttelen usein ennen ottelua ja harjoitusta lyhyemmän kaavan mukaan ja perusteellisemmin suorituksen jälkeen. Tennik-sessä kuten sulkapallossakin on koko kroppa käytössä, tämän vuoksi on tärkeää venytellä kaikki lihasryhmät, Mitä monipuolisemmin sitä parempi. Lihas tottuu usein samoihin liikkeisiin, minkä vuoksi venytysliikkeitä on hyvä vaihdella. Uusi liike saa usein venytyksen tuntumaan eri tavalla ; lihasta tulee käytetyksi kokonaisvaltaisemmin kuin samaa vanhaa liikettä toistettaessa. On silti olemassa muutamia todella hyviä perusliikkeitä, joita itsekin aina toistan. Tärkeintä on se, että itse tuntee, mihin venytys vaikuttaa ja että itse tietää, mitä tekee. Jos lihas on jumissa, venyttely auttaa usein. On kuitenkin muistettava, että tietyn lihaksen jummissaolo voikin johtua jonkin toisen lihaksen jäykkyydestä. Tämänkin vuoksi monipuolinen ja kaikkien lihaksien venyttely on parempi kuin yhteen  tai muutamiin lihaksiin keskittyminen. Kun lihakset ovat todella pahasti jumissa, tarvitaan jo hierojan tai fysioterapeutin apua. Myöskään revähtynyttä tai muuten vammautunutta lihasta ei saa venyttää. Lepo ja ammattilaisten apu on otettava vakavasti. Verryttelystä ja venyttelystä on hyvä tehdä samanlainen rutiini kuin vaatteiden vaihdosta ennen kentälle menoa ja sieltä paluun jälkeen. Näitä ohjeita löytyi Jarkko Niemisen kirjasta : Avain tennikseen. Sen verran pitkän uran Nieminen pelasi, että nämä asiat ovat onnistuneet häneltä hyvin. Ei kovin pitkiä taukoja hänellä ollut urallaan.

Ylivieskan Tennisseura piti kolmet kansalliset tenniskilpailut viime vuonna. Sarjatennistä pelattiin sekä ulko. että sisäkentillä. Firmaliiga tahkottiin huhtikuun alussa. Kesällä Haastetennis jatkui vilkkaana. YlTe:n sulkapallojaosto järjesti yhdet kansalliset sekä yhdet aluekilpailut. YlTe:n sulkapallopelaajat ovat aktiivisesti osallistuneet eri seurojen järjestämiin kilpailuihin. Ylivieskan Tennisseura oli aktiivisesti mukana Liikkuva Koulu-hankkeen ja Mailapeliliiton mailapelikiertueella Ylivieskassa. Nuorten tennisvalmennus alkoi marraskuussa 2018 jatkuen huhtikuun 2019 loppuun. Ryhmiä on kolme. Yhteensä treeneissä käy 12 tulevaisuudenlupausta. Valmentajana toimii Pauli Puurula . Sulkapallossa naperosulis on pyörinyt aktiivisesti sunnuntaisin Liikuntakeskuksen salissa.

Firmaliiga nelinpeliturnaus otellaan sunnuntaina 7.4. Kansalliset Huhtihulinat mitellään  27. - 29.4.. Haastennis jatkuu. Ylivieskan Tennisseuran kesäkansalliset ovat 19. - 21.7. ja omat mestaruuskisat 4. - 16. 9. Lisäksi kesän aikana voidaan järjestää neluriturnaus. Kansallisen December cup taituroidaan joulukuun puolivälissä.. YlTe osallistuu ulko- ja sisäsarjatennikseen. Järjestetään valmennus- ja kurssitoimintaa.. Sulkapallosssa pidetään yhdet kansalliset ja yhdet aluekilpailut. Lisäksi on omia seuran sisäisiä kisoja. Sulisjunnutoimintaa pyritään laajentamaan.

Urheilupuiston kentällä 1 sekä Suvannon kentällä voivat tennisseuran jäsenet pelata ilmaiseksi. Varaukset tehdään omilla sivuillamme kohdasta "Kentät ". Varaustunnukset YlTe:n jäsen saa Heikki Vainiotalolta. Näiden kenttien avaimet saat Antti Helmiseltä tai Heikki Vainiotalolta. Avaimen teettämismaksu on 9 €. Muistathan harjata ja kastella kentän käytön jälkeen! Kentät 2 ja 3 varataan Rose Grilliltä ja Salaattibaarista (ent. Stoppi-Grilli) puh 08 - 420 042. Hinta 12 €/tunti/kenttä. Sisäkenttiä voi kysyä Liikuntakeskuksesta, puh 044 - 4294 471 tai 044 - 4294 472. Sulkapallovuorot tulevat olemaan pääsääntöisesti Liikuntakeskuksessa,  ja ne ovat jäsenille ilmaisia. Jäsenmaksu oikeuttaa sulkapalloilijat ilmaiseen tenniksen pelaamiseen kesällä. Samoin tenniksen jäsenmaksun maksaneet voivat käydä seuran sulkapallovuoroilla.

Jäsenmaksut ovat v. 2019 15 € alle 16-v, 16-v - alle 18-v,  30 €, 50 € aikuiset ja perheet 75 €. Tennisseuran tilinumero on OP FI89 5534 0520 1205 06. Ole hyvä ja maksa jäsenmaksusi 31.3. mennessä. Liitä maksuusi myös yhteystietosi. Jäsenenä  ilmaisen pelimahdollisuuden kesällä. Ennen jäsenille lähetetty Tennislehti on nyt kaikkien nähtävillä netissä. Lisäksi saat seuraavat alennukset Pyöräpiste Vaarapurolta: tennikseen liittyvät tarvikkeet -20 %, muut urheiluvälineet -15 % ja polkupyörät -10 %. Alennukset eivät koske tarjous- eivätkä alennustuotteita. Sulkapalloilijoille jäsenmaksut ovat samat. Maksaessasi jäsenmaksua kirjoita viestikenttään sulkapallo sekä yhteystietosi.

Laitetaan jalat liikkeelle kentillä !

YLIVIESKAN TENNISSEURA RY www.ylte.net

YlTe pj. Antti H. 040-596 5314, siht. Heikki V. 040-589 2539, rah.hoit. Kyösti R.  040-543 1915, Tero Pökkylä, sulkapallo, 050-3796461