Ylivieskassa ennätysmäärä tenniskursseja viime vuonna.

Kaikki ikäluokat, nuoriso oppituntiensa väliaikoina ja lomillaan ja täysikasvuiset virka-aikansa tai edesvastuullisten liikeneuvottelujen päätyttyä, löytävät verkkopallokentältä parhaan tavan, millä norjentaa istumisesta jäykistynyttä ruumista ja lepuuttaa työstä väsyneitä aivoja. ( Elsa Hagan, 1929). Voin vain toivoa, että yhä usemmat ihmiset alkavat rakastaa tennistä niin kuin minä. Näin pääsisimme lähemmäksi veljellistä maailmaa, jossa kilvoittelisimme sovussa voitonseppeleestä, jonka kantajaa kohtaan emmet tuntisi kaunaa emmekä olisi mustasukkaisia.  (Suzanne Lenglen, 1927). Tennis lisää vuosi elämääsi - ja elämää vuosiisi. ( Roy Wilder). Pyydä Nurejevia lopettamaan tanssiminen, pyydä Sinatraa lopettamaan laulaminen - sen jälkeen voit pyytää minua lopettamaan pelaamisen ( Billie - Jean King). Muutamia paikallisia lausahduksia ylteläisten suusta tenniskentiltä. Tuolla ei oo ketään.  Nyt on tehtävä hengellinen herätys. Tuota ei olisi hakenu Connorsin poikakaan. Taktillista osaamista. The son of Connors. Sun liike oliku suoraan Bolshoi -teatterista. Hyvä taistelu. Onko sulla joku taittovika. Aina mun kans.Kova kierre. Kahvikuppi.Hävisin tuntemattomalle. Hyvännäköistä harjausta jne.

Ylivieskan Tennisseura järjesti ennätysmäärän tenniskursseja viime vuonna. Niitä oli yhteensä 7. Tämä näkyi myös uusina jäseninä ja vilkkautena tenniskentillä. Selvästi kursseille oli kysyntää.  Kursseista saatiin hyvää palautetta. Kiitos Pauli Puurulalle ja hänen apunaan olleelle Liisa Tuomaalalle.Pyritään järjestämään myös ensi kesänä alkeis - ja jatkokursseja. YlTe: n juniorivalmennus on pyörinyt yleensä talvisin koko seuran olemassaolon ajan. Näistä kilpakentille on lähtenyt harva, mutta nuoret ovat oppineet tenniksen saloja, ovat saaneet monipuolista liikuntaa ja ovat löytäneet elinikäisen harrastuksen. Näin tuossa joululoman aikana entisen ylteläisen junnun. Kysyin , vieläkö pelaat. Sanoi että pelaa toisen meidän entisen valmennettavamme kanssa. Tämä on ehkä meidän tehtävämme. Monelle tennis on meillä sivulaji, toki on meiltä kilpapelaajiakin tullut vuosien saatossa. Ja ikämiehet ovat mieleltään aina junnuja. Tennis on myös kansainvälinen kieli; sitä pelataan lähes kaikkialla. Samaa voi sanoa sulkapallosta.

Mailapeleissä älykäs pelaaminen perustuu suunnitelmiin, vastustajan analysointiin ja omien heikkouksien ja vahvuuksien tuntemiseen. Suunnitelma vastaa kysymykseen : miten saan parhaiten kohdistetuksi omia vahvuuksiani vastustajan heikkouksiin ? Vastustajan puolustus kohtaa sinun hyökkäyksesi. Syntyy tahtojen taistelu : kumpi sanelee tempon ja kummalla on aloitteet käsissään ? Ratkaisua haetaan lyönti lyönniltä, piste pisteeltä. Toinen puoli on vaistojen hyödyntäminen. Hyvätkään suunnitelmat eivät toteudu, jos pelin aikana ei uskalla luottaa vaistoihinsa. Koskaan ei ole kaikkea tietoa käytettävissä, ratkaisuja ja valintoja on silti pystyttävä tekemään. Valpas mieli ja rento keho yhdessä mahdollistavat alitajunnasta kumpuavat  intuitiiviset ratkaisut pelin tiimellyksessä. Pelitaktiset taidot kehittyvät yrityksen ja erehdyksen kautta, aina kannattaa yrittää.  Tärkein tavoite on saada vastustaja epämukavuusalueelle eli pois hänen omalta vahvuusalueeltaan.

Ylivieskan Tennisseura piti kolmet kansalliset tenniskilpailut viime vuonna. Sarjatennistä pelattiin ulkokentillä. Firmaliiga pelattiin huhtikuun alussa. Kesällä käynnistettiin Haastetennis. YlTe:n sulkapallojaosto järjesti yhdet kansalliset sekä yhdet aluekilpailut. YlTe:n sulkapallopelaajat ovat aktiivisesti osallistuneet eri seurojen järjestämiin kilpailuihin. YlTe järjesti 6 tenniksen alkeis- ja jatkokurssia. Vetäjinä olivat Pauli Puurula ja Liisa Tuomaala. Lisäksi Rovaniemen Verkkopalloseuran Jukka Tervo piti kurssin kilpapelaajille. Ylivieskan Tennisseura oli aktiivisesti mukana Liikkuva Koulu-hankkeen ja Mailapeliliiton mailapelikiertueella Ylivieskassa. Nuorten tennisvalmennus alkoi marraskuussa 2017 jatkuen huhtikuun 2018 loppuun. Ryhmiä on kolme. Yhteensä treeneissä käy 17 tulevaisuudenlupausta. Valmentajana toimii Pauli Puurula . Sulkapallossa naperosulis on pyörinyt aktiivisesti sunnuntaisin Liikuntakeskuksen salissa.

Firmaliiga nelinpeliturnaus otellaan sunnuntaina 8.4. Kansalliset Huhtihulinat mitellään  20. - 22.4.. Haastennis jatkuu. Ylivieskan Tennisseuran kesäkansalliset ovat 20. - 22.7. ja omat mestaruuskisat 4. - 16. 9. Lisäksi kesän aikana voidaan järjestää neluriturnaus. Kansalliset Marrasmatsit taituroidaan marraskuun puolivälissä.. YlTe osallistuu ulko- ja sisäsarjatennikseen. Järjestetään valmennus- ja kurssitoimintaa.. Sulkapallosssa pidetään yhdet kansalliset ja yhdet aluekilpailut. Lisäksi on omia seuran sisäisiä kisoja. Sulisjunnutoimintaa pyritään laajentamaan.

Urheilupuiston kentällä 1 sekä Suvannon kentällä voivat tennisseuran jäsenet pelata ilmaiseksi. Varaukset tehdään omilla sivuillamme kohdasta "Kentät ". Varaustunnukset YlTe:n jäsen saa Heikki Vainiotalolta. Näiden kenttien avaimet saat Antti Helmiseltä tai Heikki Vainiotalolta. Avaimen teettämismaksu on 9 €. Muistathan harjata ja kastella kentän käytön jälkeen! Kentät 2 ja 3 varataan Rose Grilliltä ja Salaattibaarista (ent. Stoppi-Grilli) puh 08 - 420 042. Hinta 12 €/tunti/kenttä. Sisäkenttiä voi kysyä Liikuntakeskuksesta, puh 044 - 4294 471 tai 044 - 4294 472. Sulkapallovuorot tulevat olemaan pääsääntöisesti Liikuntakeskuksessa,  ja ne ovat jäsenille ilmaisia. Jäsenmaksu oikeuttaa sulkapalloilijat ilmaiseen tenniksen pelaamiseen kesällä. Samoin tenniksen jäsenmaksun maksaneet voivat käydä seuran sulkapallovuoroilla.

Jäsenmaksut ovat v. 2018 15 € alle 16-v, 50 € aikuiset ja perheet 75 €. Tennisseuran tilinumero on OP FI89 5534 0520 1205 06. Ole hyvä ja maksa jäsenmaksusi 31.3. mennessä. Liitä maksuusi myös yhteystietosi. Jäsenenä  ilmaisen pelimahdollisuuden kesällä. Ennen jäsenille lähetetty Tennislehti on nyt kaikkien nähtävillä netissä. Lisäksi saat seuraavat alennukset Pyöräpiste Vaarapurolta: tennikseen liittyvät tarvikkeet -20 %, muut urheiluvälineet -15 % ja polkupyörät -10 %. Alennukset eivät koske tarjous- eivätkä alennustuotteita. Sulkapalloilijoille jäsenmaksut ovat samat. Maksaessasi jäsenmaksua kirjoita viestikenttään sulkapallo sekä yhteystietosi.

Laitetaan jalat liikkeelle kentillä !

YLIVIESKAN TENNISSEURA RY www.ylte.net

YlTe pj. Antti H. 040-596 5314, siht. Heikki V. 040-589 2539, rah.hoit. Kyösti R.  040-543 1915, Tero Pökkylä, sulkapallo, 050-3796461